DOGS

Nå er vi ferdig med «Sheep» fra albumet ‘Animals’, og nå lar vi sauen få litt fred i disse ulvetider.

Nå bretter vi opp ermene for ny utfordring på 17 minutter lange «Dogs» fra samme album. Det blir noen atletiske krumspring fra en aldrende mann, som veksler mellom en kassegitar nedstemt en hel tone, og en Fender Telecaster. Og rig’ene på Kemper’n får kjørt seg.. voff!

Gitarene bringes med til øvinga i gigbag’er, heretter kalt hundeposer. Og siden hundene må luftes, så holdes de i bånd med jack-jacks. Som en innledning på øvelsene til låta, har vi delt bandet i to. På den ene siden har vi The Real Rotweilers, som består av ‘us backliners’. Og på den andre side har vi The Four Fox Terriers (eller selfie gruppen som de ofte blir kalt..) De driver da på egenhånd for å finne ut av vokal arbeidet. Som det fremgår av teksten, så er de flinke til å ta selfies på gruppeøvelsene, noe Rotweilerne definitivet ikke er (skjerpings!).

17 minutter….jaja….plutselig fikk jeg sympati for den personen som måtte lufte disse 101 dalmatinerne i fortellingen. Hvis alle løftet på det ene bakbeinet; var det nok trær i skogen til å ta imot denne nedbøren? 17 minutter krever sin mann og dame. Her er det en god del å ta tak i. Som jeg har sagt tidligere, ‘Animals’ blir nok aldri mitt favoritt Pink Floyd album, men gudbevarremævæl hvor gøy det er å spille disse låtene. Foreløpig er vi på valpestadet i låta, men den vokser nok. Låta er jo grei oppbygd med et langt keyboard flyt i midten, før vi logrer videre med gitarer, bass, keyboards og vokaler. Avslutningen blir med en Grand Danois over et tema som strekker seg ut til Voff-off complete. Er det ikke et bonus spor som omhandler kakaduer på albumet…???

(Per Rannug – rotweiler gitarist)