(Kilde Wikipedia)

Historie

Da de turnerte rundt i 1974, spilte Pink Floyd tre nye sanger i første halvdelen av konserten, etterfulgt av «The Dark Side of the Moon» i sin helthet. De tre nye sangene var «You’ve got to be crazy» (som senere ble til «Dogs»), «Shine on You Crazy Diamond» og «Raving and Drooling» (som senere ble til «Sheep»).
Under fremføringene av «Raving and Drooling», ble et opptak av en DJ hos BBC, som het Jimmy Young, avspilt som random sammensatte klipp. Dette var Roger Waters tanker om en mann som var gal (Raver rundt og sikler). Teksten på dette tidspunktet var helt forskjellig fra det som kom til å bli «Sheep».

Tekst

«Raving and Drooling» var oprinnelig en mer jamme-basert låt. Men det kjente basistemaet med en lang vokal-ending på teksten, som gikk over i en synth, var allerede på plass da. Waters hadde ikke noe tekst til temaet på F#7 og A7, (You better watch out….), på det tidspunktet. De hadde derfor en mer instrumentell tilnærming der. Gilmours har senere sagt at på «Dogs», som da på den tiden het «You’ve got to be crazy», var det altfor mange ord for ham å synge. På «Sheep» (Raving og Droolin’) var det derimot stikk motsatt 🙂

Album

Både «You’ve Got to Be Crazy» og «Raving and Drooling» var opprinnelig planlagt å være med på det albumet som skulle komme etter turnéen, (Wish You Were Here), Men planene ble endret, og begge endte opp på oppfølgeren, Animals, i forskjellige versjoner fra de opprinnelige. I November 2011, ble begge låtene sluppet som en del av en spesialversjon av «Wish you were here» albumet. Opptakene var fra en konsert på Wembley i 1974.

På live versjoner fra 1977, Spilte backing gitarist, Snowy White, bass gitar, mens Waters delte på gitaroppgavene med Gilmour.

Salme 23

På Animals versjonen av «Sheep» fra 6:27 til 7:08, blir det fremsatt en lett omskrevet versjon av salme 23 («The Lord is my shepherd…»). Snakket gjennom en Vocoder, og med tekst tilpasset temaet («Through quiet reflection and great dedication, Master the art of karate»).
Originalt (på konserter), var det Nick Mason som gjorde dette, men på studioalbumet ble dette snakket inn av en lydtekniker.

Innspilling

Sangen ble spilt inn i løpet av April, Mai og Juli i 1976, i deres eget studio Britannia Row Studios, Islington, London.

Gilmour har sagt til Karl Coryat i 1998:
«On Animals, Roger played bass on «Dogs», and I played bass on «Sheep» and «Pigs.» Most of the bass line on «Sheep» (apart from the ending) was what Roger had been playing onstage, as we had been performing it as «Raving and Drooling» for a couple of years. However, in the studio Roger had a rhythm guitar part he wanted to play, so we swapped roles. On «Pigs» the part and the playing are mine.»

Turné

«Sheep» var også med på «In the Flesh» turnéen som åpningslåt! Det ble brukt heftig pyroteknikk flere steder, og en stor oppblåsbar Gris, og ved noen tilfeller Jetfly som fløy over konsertarenaene (Utendørs :-)). Låta var også tenkt å være med på 1987-1990 turnéen for a Momentary Lapse of Reason. Men Gilmour mente den gikk litt for høyt for han i forhold til Waters.

Så dette var litt nerdafakta om låta «Sheep». Det er en kjempekul livelåt, og Vi gledere oss til å fremføre den for dere.