Sheep er en tøff livelåt. Det som er spesielt med bassspillet her er at det er utstrakt bruk av Ekko på bassen. Og Chorus/Phaser. Waters brukte det forholdsvis ofte, og det skaper mye av den forventnigsfulle oppbyggingen i starten av låta. Her spilles det også med plekter. Etter å ha lest litt om innspillingen av låta, så viser det seg at det er Gilmoure som spiller mesteparten av bass på hele albumet. Så det er altså gitaristen som spiller bass her. Og det er litt overraskende, synes jeg. Men han er i hvertfall veldig tro mot Waters’ spillestil her, vil jeg si. Det er ikke mye fiksfakserier, men rene og kule bassfigurer. oktavveklsinger er det også en god del av. Det er jo Waters varemerke.

Jeg kjente låta godt fra før, selv om jeg aldri har spilt den, så var ikke korder og bassganger noe problem. Men jeg jobbet en del med lyden her. Jeg benytter en Kemper Profiler til all basslyd nå for tiden. Her kan jeg velge mellom amp’er og kabinetter til jeg blir blå i trynet, eller til jeg finner den rette kombinasjonen. Jeg har en fast kombinasjon, som jeg alltid tar utgangspunkt i når jeg skal lage basslyd til de forskjellige låtene. Så lagrer jeg de i såkalte performancer. Normalt én for hver låt. Og så kan jeg innlemme stomps som chorus og phaser i lydrekka. Og til slutt legge på ekko, og tappe in takta, slik at ekkoene kommer i takt med låta.

Normalt spiller jeg med fingrene, men her på Sheep spiller jeg med et forholdsvis hardt plekter. Da kommer den fine sustainen i min knall røde, 5-strengs bass, Alembic Europa, til sin rett 🙂 Det er mye dynamikk i denne låten, så jeg starter med bare så vidt å touche strengene. tung-lett-lett-lett-lett-tung-lett-lett-lett-lett. ekkoet er med å skaper stemningen i den luftige og litt spenningsfylte introen. Så er det bare å lukke øynene og leve seg inn i Saueflokken 🙂

Animals har alltid vært en av mine favorittalbum. Jeg tror det traff meg ganske bra rent tidsmessig. Jeg hadde oppdaget Pink Floyd, med Wish you Were here albumet, og dette var skikkelig rått, og litt mer «Punk Floyd» som appelerte til meg da. jeg likte den litt tørre sounden, og stemningen som ble skapt med dyrelyder, og hvordan samfunnet ble detlt opp i kapitalistsvin, og politihunder og folket som en saueflokk som ble utnyttet på alle mulige måter.

Det var litt lunken stemning i begynnelsen for å gå løs på dette albumet i bandet, men jeg hadde en viktig støttespiller i Terje på Keyboard. Og med mild masing, så ble det til slutt enighet om å øve inn «Sheep». Det gikk så bra at vi like godt ble enige om å øve inn hele albumet, og inlemme det i vår albumserie. Det passer jo fint i og med at Animals følger etter Wish you Were here som igjen etterfølger The Dark Side of the Moon. Så da blir det en trilogi.

Gleder meg virkelig til å fremføre dette live på en konsertscene nær deg 🙂