PINK FLOYD – ANIMALS. (Kilde: Wikipedia)
Animals er et konseptalbum av Pink Floyd, utgitt 23. januar 1977. For første gang benyttet bandet sitt eget Britannia Row Studio til innspillingen av et album. Albumet klatret raskt opp til 3. plass på de amerikanske hitlistene, men falt forholdsvis raskt på grunn av lange sanger som ikke egnet seg så godt på radio. I tillegg var ikke lydkvaliteten på de originale kopiene den beste, men dette er blitt rettet opp i senere opplag samt at en remastret CD ble utgitt i 1992. Albumet er av mange regnet som en flopp sammenliknet med Dark Side of the Moon og Wish You Were Here[1], men har på verdensbasis solgt sju millioner eksemplarer. Animals er også en fanfavoritt.

Den berømte Pink Floyd-grisen ble lansert i forbindelse med dette albumet og er synlig på omslaget. På Animals er Roger Waters’ innflytelse stadig mer innlysende. Bortsett fra «Dogs» er alle sangene kreditert Waters alene. Dette er det første Pink Floyd-albumet hvor Richard Wright ikke har bidratt til å skrive noen av sangene. Waters er også vokalist på samtlige spor, mens David Gilmour bare synger første del av «Dogs».

Tekstene viser at Waters’ samfunnskritikk stadig får mer rotfeste. Konseptalbumet er til en viss grad basert på George Orwells berømte roman Animal Farm. Waters sammenligner mennesker med tre typer dyr: hunder, griser og sauer. «Dogs» representerer stormannsgale forretningsmenn. Sangen ble opprinnelig kalt «You Gotta Be Crazy» da den ble fremført på konserter i 1974 og 1975. I «Pigs (Three Different Ones)» går Waters til angrep på korrupte politikere og moralister i samfunnet. De som ikke faller inn under noen av disse kategoriene, blir beskrevet i «Sheep» som mennesker som lar seg styre og følger etter massene uten å tenke seg særlig om. Før sangen ble noe omskrevet het den «Raving and Drooling» da den ble fremført live i 1974 og 1975. I tillegg til disse sangene åpnes og avsluttes albumet med to kjærlighetssanger Waters skrev til sin daværende kone, «Pigs on the Wing, Part 1» og «Pigs on the Wing, Part 2».

Musikalsk er Animals et av albumene der David Gilmours egenskaper som gitarist kommer tydeligst frem. Dessuten er han hovedbassist på albumet; den eneste sangen Waters spiller bass på er «Dogs». På en versjon av Animals som ble laget for 8-sporsbånd i USA spiller Snowy White sologitar som knytter sammen de to delene av «Pigs on the Wing», da slike bånd var ikke inndelt i to sider.